diumenge, 25 de novembre del 2012

Comunicació audiovisual i/o digital

Parlar i escoltar: procés d'elavorar un missatge.
Escoltar: procés de reelavorar o reconstruir un missatge.

Quan la comunicació és audiovisual és molt més complexe. Hem d'estar molt més atents que amb un text oral i/o escrit. --> Publicitat subliminal.

Saber escoltar. Vídeo de Guillermo Orozco.

Guillermo Orozco en aquest vídeo ens explica que hi ha moltes maneres de veure les coses. Hi ha coses que no aconseguim veure a primera vista. Per això, és important aprendre el principi de representació. El que veiem, molts cops, no correspon a la realitat. Per tant, no tens una bona visió del que succeix i per això no pots ser crític.

L'educació dels infants depèn de la família, l'escola i els mitjans de comunicació. En aquest cas, els mitjans de comunicació tenen una responsabilitat elevada perquè tot i que moltes persones creguin que no, estan donant un efecte educatiu. Per tant, cal obligar als mitjans de comunicació a ser responsables.

Escoles tradicionals. Saber mirar: entrenar l'ull:
És important fer una alfavetització a les escoles per poder actuar correctament amb els mitjans digitals i que permetin que tots puguem afavorir el màxim aquest camp de pensament.
S'hauria de passar una prova que valores el saber construir i dominar imatges per poder superar aquest coneixement digital. L'autodidactismo mai és suficient, cal l'ajuda de professionals i especialistes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada