dijous, 15 de novembre del 2012

L'estada a l'escola bressol Dumbo


Avui, tercer dia de la SAE, he estat de "pràctiques per un dia" a una escola bressol. Aquesta escola s'anomena Dumbo i està al Prat de Llobregat. La seva tuturalitat és del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.



Foto extreta de http://www.elprat.cat/viure/Equipaments/Equipament---Detall/_NYqPI0QV-0qLRupvrnu2MLTiHUNjgWyI2cM2Zmliu-p1CxMkdM1ExA

Aquesta visita a una escola durant la setmana de la SAE consistia en acompanyar a un/a alumne de 3er d’Educació Infantil durant un dia de les seves pràctiques.
En el meu cas, em va tocar una escola bressol del Prat de Llobregat. Els infants del meu grup/classe tenien entre 5 i 9 mesos. Al ser nens tan petits, les activitats no poden estar determinades ja que, depèn molt de com estan els nens aquell dia. El Diijous 15, quan jo hi vaig anar, no vam poder fer cap activitat “extraordinària”. El que van fer va  ser experimentar amb paneres dels tresors, jugar amb sonalls i els hi vam cantar algunes moixaines.

Malgrat no haver pogut assistir a cap activitat “estraordinària”, com descobrir i experimentar la tardor, si que vaig poder posar en pràctica moltes de les moixaines i cançons que he après a l’assignatura de música. A més a més, l’educadora d’aquell grup em va donar consells de com tractar els nens i com seure quan estic amb ells.

En aquest cas, canviar als nens no ho vaig fer però si que vaig donar de berenar a una nena i vaig adormir a dos altres nens. Tot i així, amb això últim ja tenia “pràctica” perquè ho he fet moltes vegades amb els meus nebots o nens els quals he fet de cangur.





Valoració personal
D'aquest dia que he passat a l'aula de lactància de l'escola bressol Dumbo (el Prat de Llobregat) estic molt contenta pel fet que, tant la professora com la meva padrina,  han estat molt atentes amb mi i m'han fet sentir-me a gust, malgrat la timidesa i la prudència.
A més a més, anaven explicant-me el per què de tot allò que féiem i responien els meus dubtes sense cap inconvenient. 

Per una altra banda, des del meu punt de vista penso que hauríem de poder anar més dies, ja que, amb un sol dia no he pogut veure ni aprendre gaire.

Conclusió
Certament, considero que pel que he viscut fins ara, m'agrada molt més estar amb nens de 3 a 5 anys. Igualment, mai havia esta a una classe amb nens/es de 5 a 9 mesos i no m'ha desagradat.

Aquesta diferència d'edat tan gran que hi ha entre un nen de 7 mesos i un de 3 anys fa que no es puguin fer grans activitats i, a més, que el dia evolucioni depenent molt dels nens. Malgrat això, els infants necessiten la teva atenció en tot moment i he tingut l'ocasió de veure als nens i la "panera dels tresors", cantar moixaines i jugar amb ells. És molt gratificant estar amb nens que reclamen la teva companyia i que et regalen somriures en tot moment.

Està amb ells, ja tinguin 5 mesos o 5 anys, em fa molt feliç.