divendres, 2 de novembre del 2012

ANÀLISI D'UN BLOC

Aquesta activitat l'he realitzar després de llegir el llibre "Usos educatius dels blogs : Recursos, orientacions i experiències per a docents" de Balagué Puxan.

A continuació trobem l'anàlisi del bloc "http://seminarijordisl.blogspot.com". 

L'autor del bloc http://seminarijordisl.blogspot.com és el Jordi Simón, un professor de la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport a Blanquerna. Universitat Ramón Llull.
Va dirigit als alumnes del seu seminari presencial de Primer d'Educació Infantil de la facultat esmentada anteriorment. 

El Jordi Simón, en aquest bloc, recull activitats/treballs que els alumnes han de realitzar i la seva data d'entrega. A cada presentació, o bé, a la majoria, trobem una imatge la qual té relació amb el contingut de l'entrada i sempre citada d'on l'ha tret. En aquest cas no trobem ni vídeos ni presentacions.
Per tant, podem dir que és un bloc informatiu. No està creat per interactuar, és a dir, no és d'opinió i tampoc de difusió. Moltes de les entrades es poden no entendre sinó has assistit al seminari presencial. 

El bloc presenta una determinada estructura. En el seu encapçalament hi ha el títol del bloc: ""SEMINARI PRIMER DE GRAU MESTRE EN EDUCACIÓ INFANTIL. BLANQUERNA. Bloc de suport al seminari de primer dels estudis de grau en mestre en educació infantil. FPCEE. Blanquerna. URL" 
Al lateral dret del bloc trobem tota una columna on es troben: les etiquetes, informació sobre el bloc, l'arxiu del bloc per anys i mesos, un cercador dins del bloc, el perfil del Jordi (autor del bloc), un seguit de dates que els alumnes han de tenir presents i el gadget del RSS.
A la part esquerra hi ha totes les entrades. A totes elles trobem la data de publicació (dia, mes i any), el títol de l'entrada, un breu resum/explicació del que tracta i la informació en qüestió. També, en diverses entrades hi ha links. 
Finalment, a la part inferior del bloc, hi ha el logotip del CREATIVE COMMONS*

En aquest cas, no trobem comentaris, ja que, com he dit anteriorment, no és un bloc creat per l'opinió pública.  

*Entrada "Drets d'autor"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada