dimarts, 16 d’octubre del 2012

ELS WIKIS

Un wikispace és un espai a internet on es poden compartir documents. A més, pots fer que tothom pugui editar aquell document i, per tant, estigui en continua modificació. També admet comentaris, els quals són recollits en l'apartat anomenat "Discussió".
Un espai wiki molt conegut és la wikipedia.



Utilitats educatives del wikispace:

  1. Pots compartir i elavorar temes
  2. Hi han treballs que s'han de fer entre tots. Aquest és un espai molt senzill i pràctic per poder fer-los.
  3. Es poden penjar textos amb procés d'elavoració, que, a diferència d'altres espais, com el Blog, no seria possible.
  4. És útil per organitzar feines entre un grup.

Diferències entre un bloc i un wiki

La gran diferència entre un bloc i un wiki és que, el bloc ha estat creat per ser majoritàriament individual. En canvi, el wiki està pensat per a grups de dues o més persones.
També és important destacar que el contingut del bloc és estàtic, ja que cada text del bloc és "autònom". Independent dels altres. El contingut del wiki però, és dinàmic. Els textos s'estructuren per pàgines i estan relacionats amb un mateix índex.

Una altre diferència pot ser la data de publicació. Les publicacions d'un bloc es troben totes ordenades en ordre cronològic i van seguides una darrere l'altre. En canvi, els wikis són intemporals, els textos estan en continues modificacions i cada publicació es troba en una pàgina diferent de les altres.

Per últim, el bloc té l'opció d'activar o desactivar l'apartat de comentaris. Per aquí és on l'autor rep l'opinió dels lectors i s'estableix, a vegades, una relació entre bloggers. En els wikis, la interacció es fa mitjançant l'edició dels textos. Quan es vol comentar alguna cosa no es fa mitjançant comentaris sinó a l'apartat de "discussió".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada